Zupa z maślaków z kaszą jęczmienną



Składniki:

  • 1 cebula
  • 500 g oczyszczonych maślaków
  • 4 łyżki masła
  • 50 g kaszy jęczmiennej
  • 700 g bulionu warzywnego
  • 1 liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz, majeranek

Na rozgrzane masło wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone w talarki maślaki. Podsmażać ok 5 min. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i podsmażać jeszcze ok 2 minut. Grzyby zalać bulionem, wsypać kaszę i gotować ok 20 minut. Na koniec gotowania wsypać suszony majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Pozostawić pod przykryciem. Zupę można zabielić śmietaną.

Kaszomania.Zupa z maślaków i kaszą jęczmienną.

Kaszomania.Zupa z maślaków i kaszą jęczmienną.

Related Posts

Add Comment