Zupa pomidorowa z czerwoną ciecierzycą i kaszą jaglaną



Składniki:

  • 1 marchewka
  • plaster selera
  • 800 g bulionu warzywnego
  • 50 g zielonej soczewicy
  • 1 ząbek czosnku
  • pół czerwonej papryki
  • 150 g sosu pomidorowego
  • 30 g kaszy jaglanej
  • sól, pieprz, tymianek
  • natka pietruszki

Wykonanie:

Do garnka wlewamy bulion i startą marchewkę i selera.Czekamy jak bulion zacznie się gotować. Dodajemy soczewicę i kaszę jaglaną. Gotujemy ok 15 minut. Dodajemy ząbek czosnku, pokrojoną paprykę, sos pomidorowy, doprawiamy i ponownie gotujemy ok 10 minut.

Jeżeli zupa będzie gęsta należy wlać wodę. Podajemy posypane natką pietruszki.

Kaszomania. Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą i kaszą jaglaną.

Kaszomania. Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą i kaszą jaglaną.

pomidorowa_soczewica

Related Posts

Add Comment