Zupa migdałowa z kaszą manną



Zupa migdałowa z kaszą manną

Składniki:

  • 1000 g mleka
  • 200 g obranych migdałów
  • 60 g kaszy manny
  • 2 łyżki miodu
  • kawałek cynamonu
  • 2 goździki

Wykonanie przepisu na zupa migdałowa z kaszą manną:

Migdały zalewamy wrzątkiem. Po ok. 10 minutach ściągamy z nich brązową skórkę. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy obrane migdały, kawałek kory cynamonu, goździki oraz kaszę manną. Gotujemy zupę ok. 15 minut. Dodajemy miód i miksujemy zupę.

Zupę podajemy posypaną prażonymi płatkami migdałowymi i posypaną makiem.

Zupa smakuje najlepiej na drugi dzień.

Kaszomania.pl. Zupa migdałowa z kaszą manną.

Kaszomania.pl. Zupa migdałowa z kaszą manną.

One Response

Add Comment