Rafaello z kaszy jaglanej



rafaello_kasza_jaglana

Rafaello z kaszy jaglanej

Składniki:

  • 40 g suchej kaszy jaglanej
  • 300 ml mleka
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka masła
  • migdały całe
  • wiórki kokosowe

Wykonanie:

Kaszę jaglaną podprażamy w garnku. Zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości ok. 20 minut. Kaszę należy często mieszać, w razie potrzeby można dodać więcej mleka lub wody. Kiedy kasza jaglana będzie miękka dajemy po 1 łyżeczce masła,miodu i wiórków kokosowych, dokładnie mieszamy i odstawiamy aby kasza nieco przestygła.

Migdały zalewamy gorącą wodą. Po kilku minutach możemy w łatwy sposób ściągnąć z nich skórkę.

Z letniej kaszy jaglanej formujemy kuleczki, do środka dajemy całego migdała i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia, kiedy to kulki odpowiednio stwardnieją.

kasza_jaglana_rafaello

Related Posts

5 komentarzy

Add Comment