Paprykarz z kaszą jaglaną



Przepis na paprykarz z kaszą jaglaną

Składniki:

  • 170 g suchej kaszy jaglanej (3/4 szklanki)
  • 250 g marchewki startej na dużych oczkach (2 szklanki)
  • 1 cebula
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • olej do smażenia
  • ziele angielskie
  • sól i pieprz

Wykonanie przepisu na paprykarz z kaszą jaglaną:

Kaszę jaglaną gotujemy na sypko. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy startą marchewkę, dodajemy ziele angielskie i dusimy ok. 10 minut. Następnie dodajemy sos sojowy, paprykę, dokładnie mieszamy. Dodajemy kaszę jaglaną i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Paprykarz dobrze komponuje się na kanapce z ogórkiem kiszonym.

Kaszomania. Paprykarz z kaszą jaglaną.

Kaszomania. Paprykarz z kaszą jaglaną.

Related Posts

Add Comment