Mus z kaszy gryczanej z orzechami i borówkami



kasza_gryczana_mus

 

Mus z kaszy gryczanej

Składniki:

  • 40 g kaszy gryczanej
  • szklanka mleka
  • 1 mały kawałek gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki orzechów włoskich pokruszonych
  • 1 łyżeczka miodu
  • borówki (ja użyłam mrożonych)

Wykonanie:

Kaszę gotujemy na mleku do miękkości ok 20 min. Pod koniec gotowania dodajemy kawałek czekolady, miód. Mieszamy kaszę do rozpuszczenia czekolady. Miksujemy kaszę na gładką masę. Dodajemy pokruszone orzechy. Mieszamy.

Podajemy posypane owocami. Smakuje na ciepło i zimno. Powyższe składniki podane są dla jednej osoby.

Danie to można zrobić w Thermomix

 

kasza_gryczana_miod

Related Posts

2 komentarze

Add Comment