Malinowa gryczanka



Ostatnio to moje ulubione śniadanie. Nie mogę się doczekać sezonu owocowego, gdzie będzie można przygotowywać gryczankę ze świeżych owoców. Na razie wykorzystuje mrożone owoce, któych mam spory zapas. Zazwyczaj robię gryczankę z tego przepisu jednak ciekawa byłam smaku gryczanki zmiksowanej z owocami. I przyznam, że jest o wiele smaczniejsza, bardziej owocowa i pachnąca owocowo.

Malinowa gryczanka

Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej niepalonej
  • 100 g malin
  • 100 g mleka
  • 2 łyżeczki miodu
  • garść orzechów

Wykonanie:

Kaszę gryczaną niepaloną zalewamy wodą z łyżką soku z cytryny. Zostawiamy na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Następnie kaszę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i przekładamy do blendera. Dodajemy maliny, mleko, miód i orzechy/ Miksujemy wszystko na gładką masę.

Podajemy z malinami.

SONY DSC

 

Related Posts

4 komentarze

Add Comment