Kotlety z kaszy jaglanej i dynii



Kolejna propozycja na szybkie i zdrowe kotleciki. Wegetariańskie kotleciki na bazie kaszy jaglanej i dyni. Mają rewelacyjny kolor i w smaku są bardzo delikatne. Zrobiłam pół porcji z natką pietruszki a pół bez i polecam te z natką. Ciasto na kotleciki bardzo łatwo się formuje więc nie trzeba innych dodatkowych „klejących” składników.

Kotlety z kaszy jaglanej i dynii

kasza_jaglana_dynia_kotlety

 

Składniki na kotlety z kaszy jaglanej i dynii:

  • 200 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 160 g mrożonej dyni
  • 20 g utartego parmezanu
  • sól, pieprz, chilli
  • 2 łyżki natki pietruszki

Wykonanie przepisu na kotlety z kaszy jaglanej i dynii:

Dynię rozmrażamy, podgrzewamy i miksujemy na mus. W naczyniu mieszamy kaszę jaglaną, mus z dyni, utarty ser. Przyprawiamy do smaku i dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki.

Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 190 stopni i pieczemy ok 20 minut.

jaglane_kotletykotlety_kasza_jaglana

Related Posts

One Response

Add Comment