Kasza gryczana z kiełbasą i grzybami



Kasza gryczana z kiełbasą i grzybami

Składniki:

  • 150 g kaszy gryczanej
  • 100 g kiełbasy
  • 100 g świeżych grzybów (u mnie mrożone opieńki)
  • 1 cebula
  • łyżka masła klarownego
  • szczypta suszonego tymianku
  • natka pietruszki
  • 3 jajka
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Kaszę gryczaną gotujemy. Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojoną kiełbasę i grzyby i tymianek. Kaszę mieszamy z grzybami, kiełbasą i cebulą.Doprawiamy. Dodajemy jedno jajko i mieszamy aby jajko całkowicie się wymieszało. Dodajemy natkę pietruszki, mieszamy.

Do naczynia żaroodpornego dajemy całość i na wierzchu dajemy 2 surowe jajka. Zapiekamy 15 min temp. 180 stopni.

kasza_gryczana_grzyby

Related Posts

One Response

Add Comment