Imbirowo cytrynowe krewetki z chilli z kaszą kuskus



Składniki 2 porcje:

  • 2 łyżki posiekanego drobno imbiru
  • 1 papryczka chilli pokrojona w drobną kostkę
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • sól
  • 1 łyżeczka curry
  • 20 krewetek (jeżeli krewetki są mrożone, należy je rozmrozić)
  • garść świeżej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki kaszy kuskus

Wykonanie:

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy imbir, papryczkę chilli oraz krewetki. Podsmażamy ok 4 minuty.

Następnie wlewamy sok z cytryny, curry, sól i pietruszkę i podduszamy ok 4 minut. Kaszę kuskus przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.

Gotową kaszę kuskus mieszamy z naszymi krewetkami. 

Wersja do wykonania w Thermomix

Kaszomania. Krewetki z kaszą kuskus

Kaszomania. Krewetki z kaszą kuskus

Related Posts

Add Comment