Budyń czekoladowy z kaszy gryczanej



Po wcześniejszych doświadczeniach smakowych z budyniem z kaszy jaglanej pora na budyń z kaszy gryczanej. Będziecie mile zaskoczeni smakiem tego budyniu.

Budyń czekoladowy z kaszy gryczanej

 

Składniki na 2 porcje:

  • pół szklanki kaszy gryczanej niepalonej
  • 400 ml mleka
  • 5 daktyli
  • pół banana
  • 50 g gorzkiej czekolady

Wykonanie przepisu budyń czekoladowy z kaszy gryczanej:

Mleko doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy kaszę gryczaną, daktyle i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 20 min (należy uważać aby mleko nam nie wykipiało).

Pod sam koniec gotowania dokładamy czekoladę oraz pokrojonego banana. Przykrywamy i zostawiamy do całkowitego wystudzenia.

Masę dokładnie blendujemy, jeżeli jest zbyt gęsta dodajemy mleka.

kasza_gryczana_budyn

 

 

Related Posts

2 komentarze

Add Comment